Termékek

Javascript Tree Menu

Vásárolna?

webshop_icon
Tanácsok

 Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány olyan problémakört, mellyel gyakran szembesülünk ha autós, vagy otthoni hifi avagy multimédia rendszerünket szeretnénk kialakítani, továbbfejleszteni.

Érdemes alaposan végiggondolni, hogyan is választunk, hiszen sok esetben egy-egy komponens megvásárlásakor alapvetően meghatározódik a végső rendszerünk néhány fontos tulajdonsága, képessége!


multimedia

Mobil multimédiával kapcsolatos tanácsaink 

01054

Autóhifivel kapcsolatos tanácsaink 

 

 
 Mobil Multimédia


Mire érdemes odafigyelnünk ha beépített multimédiás jármű-navigációs fejegységet szeretnénk vásárolni?

automap-icon 1. Járművünk műszerfalába beépíthető-e megálmodott fejegységünk?

automap-icon 2. Van-e beépítve kormánytávvezérlő gyárilag az autónkba? (Nem ártana használni, ha már egyszer megvan...)

automap-icon 3. Milyen szempontok alapján válasszunk számunkra megfelelő készüléket?

automap-icon 4. Mire ügyeljünk a navigációs rendszer kapcsán?


 Beépíthetőség

Önmagában egy 2 DIN méretű fejegység a legritkább esetben építhető be mindenféle segédeszköz - értsd adapterek, beszerelési segédelemek - nélkül a műszerfal erre a célra fenntartott helyére. Éppen ezért amikor kiválasztunk egy készüléket, mindenképpen győződjünk meg róla, hogy járművünkbe történő beépítéshez rendelkezésre állnak a megfelelő minőségű alkatrészek. Ez a Kenwood készülékek esetében teljesen megoldott, hiszen Teljes Megoldás programunk keretében minden érintett 2 DIN-es multimédiás jármű-navigációs készülékünket úgy hozzuk forgalomba, hogy a Vásárló számára biztosított csomagban a saját autójához mellékeljük az összes beszereléshez szükséges alkatrészt is.

 Kormánytávvezérlés

Amennyiben autónkban megtalálhatók a gyárilag beépített vezérlő elemek, ügyeljünk arra, hogy a kiválasztott készülékünk képes legyen teljeskörű kommunikációra ezzel a vezérléssel. A Kenwood multimédiás készülékei kapcsán ez sem gond, hiszen a Teljes Megoldás programunk keretében a készülékcsomagban a járműspecifikus illesztőmodulok is benne vannak!!!

 Melyiket válasszam?

 
 Miután egy beépíthető mobil multimédiás fejegység nem olcsó mulatság, ráadásul a benne rejlő kompatibilitási lehetőségek a jövőbeni alkalmazhatóságot is erősen befolyásolják, érdemes igen megfontoltan dönteni a megfelelő készülék kiválasztása kapcsán!

automap-icon Kezelhetőség

Egyszerű és átlátható kezelőfelülettel rendelkezzen, lehetőleg érintőképernyővel a gyors funkció-elérések érdekében. Könnyen és gyorsan kezelje a különböző forrásokat, lehetőleg egy képernyőről elérhető legyen valamennyi forrás egy gombnyomásra a maximális kényelem és biztonság érdekében.

automap-icon Kompatibilitás

Igen hasznos lehet, ha a beépített készülékünk kompatibilis olyan manapság divatos formátumokkal, mint pl. DVD/DivX/MP3/WMA/AAC stb. További előny, ha rendelkezik a készülék USB bemenettel, melyen képes audio és video anyagokat is fogadni és valós időben lejátszani. Hasznos ha külső forrásból egy dedikált bemeneten audió+videó jelet is képes fogadni, valamint a saját műsoranyagait is továbbítani tudja pl. egy utasszórakoztató rendszer számára. Ehhez a legjobb, ha két zónás rendszerű készüléket választunk, hiszen így ha pl. bővítjük rendszerünket egy tetőkárpitra szerelhető monitorral a hátsó üléssorban helyet foglaló utasok szórakoztatására, akkor előfordulhat, hogy ők más műsorforrást kívánnak nézni és hallgatni mint mi. Mialatt utasaink a fejegységben forgó DVD korong tartalmát nézik a monitorukon és fejhallgatón keresztül hallják a hozzá tartozó hanganyagot, addig mi szeretnénk az autó saját audió rendszerén az USB bemenetről származó kedvenc zeneszámainkat hallgatni, miközben a fejegységünk képernyőjén nyomon szeretnénk követni navigációs rendszerünket... Ez a szimultán lejátszás és forráskezelés csak a kétzónás készülékekkel valósítható meg!!!
Az sem árt ha készülékünk fel van készítve iPod vagy iPhone készülékkel való együttműködésre, mi több annak vezérlésére is!
Apropó telefon! Igen hasznos ha beépített multimédiás fejegységünk Bluetooth kompatibilis, azaz mobiltelefon kihangosítóként is üzemelhet, sőt lehetőséget ad arra is, hogy telefonunkról akár zenei fájlokat is lejátszunk az audió rendszeren keresztül. A telefonkihangosítás mellett célszerű, ha készülékünk képes teljes telefonkönyvünk, kimenő és bejövő híváslistánk kezelésére is, hiszen ez megkönnyíti a telefonálás folyamatát! További kérdésként szokott felmerülni a telefonkihangosító kapcsán, hogy mi van ha többen hqasználnak egy autót és így a készüléknek több telefonnal kell együttműködnie? Ügyeljünk arra, hogy fejegységünk Bluetooth képességei erre is kiterjedjenek!!!

automap-iconOpciók

Miután egy ilyen jellegű fejegység hosszú távú beruházás, ügyeljünk arra, hogy a későbbiekben hasznos opciós lehetőségekkel tudjuk bővíteni a rendszerünket. Ilyen opció lehet pl. a tolatókamera vagy a TV-tuner.

 Navigáció

Napjainkban igen népszerű funkció - viszont rengeteg buktató bújik meg elsősorban az olcsó vagy nem kiforrott rendszerek alkalmazásában.

automap-icon Lefedettség

Gyakran előforduló probléma, hogy a navigációs rendszerek térképállománya Magyarország vonatkozásában meglehetősen hiányos. Az igen drága "gyári" rendszereknél sokszor tragikus a lemaradás ezen a téren, de az aftermarket piac szereplői között is vannak akik 1/2 vagy 1 év késéssel reagálnak csak a változásokra. A késések okairól a frissíthetőség bekezdésben foglalkozunk. Magyarország vonatkozásában érdemes ellenőrizni a legfrissebb változások meglétét a megalapozott döntéshez - nem árt ha a most kapható készülékekben a térképeken megtalálható az M0-ás új szakasza, vagy éppen az új Megyeri híd...

automap-icon Alkalmazott nyelv

Nem árt ha a navigálás nyelvei között a magyart is megtaláljuk, hiszen így sokkal könnyebb alkalmaznunk navigációs rendszerünket.

automap-icon Frissíthetőség

Napjaink beépített navigációs rendszereinek Achilles-sarka! Ebből a szempontból a gyárilag beépített rendszerek szenvednek leginkább, hiszen egy-egy új autómodell kifejlesztése több évet is igénybe vesz, ami egy ilyen dinamikusan fejlődő ágazatban mint a navigáció éppen elegendő komplett működési platform váltásra is! Ennek az a következménye, hogy a mostanság napvilágott látott "új gyári" navigációs egységek között még mindig van CD-alapú!!!, - aminek az elavult szoftverkörnyezete miatt nem sok esélye van arra, hogy bármilyen nagyobb (tehát naprakész térképállománnyal rendelkező) térképszállító - pl. Navteq vagy Telelatlas - újabb verziókat fejlesszen a jövőben!!!

Az aftermarket piac termékei között is számos olyan navigációs rendszer található, melyet a fejegységgyártó cég maga is fejleszt, közösen a navigációs beszállítóval. Ez már sokkal jobb állapot, mint a "gyári rendszerek" esetében, de még mindig nem tökéletes, hiszen a meglévő térképet még a gyártónak adaptálnia kell a saját működési környezetéhez, ami ismét időveszteséget jelent, ráadásul a frissebb verziók megjelenései között is hosszú idő - akár több év is eltelik!

A legjobb megoldás, amit egyébként jelenleg egyedül a Kenwood követ, hogy egy az egyben alkalmazza egy élenjáró navigációs rendszer gyártó - esetünkben a Garmin - teljesen kész platformját és térképállományait!!! Nincs késedelem, nem kell adaptálni a navigációs szoftvert, egyszerűen csak használni kell mindenki nagy örömére!!! Ráadásul a hivatalos forrásból származó Kenwood készülékek esetében a frissítéshez szükséges NaviGuide térképállomány a 2 év garancia időn belül térítésmentes!

automap-icon Fejlesztési háttér  -  hozzáférhető térképszoftverek
A fejlesztési háttér biztonsága kulcsfontosságú kérdés egy navigációs rendszer esetében, hiszen a jövőkompatibilitás egyik fontos kulcsa, hogy tudjuk évek múlva is számíthatunk friss naprakész térképállományokra, késedelem nélkül, biztos működési környezetben!!! Éppen ezért a jelenleg legkiválóbb megoldás a Kenwood készülékek alkalmazása, hiszen navigációs oldalról a Garmin teljes támogatása már önmagában garancia a hosszú távú alkalmazhatóságra!!!
 

 

A teljes mértékben - tehát a hardver és szoftver szempontjából is - navigációs specialistára való támaszkodás szinte korlátlan lehetőségeket nyújt magában. Csak egy példa: A Kenwood készülékek alkalmazása esetén például az off-road rajongók számára rendelkezésre áll a Garmin Off-Road térképe, ami a készülékek térképállományába Prémium Partnereinknél térítés ellenében feltölthető!!!
 

Természetesen a fentiekben támasztott követelményeknek valamennyi Kenwood DNX sorozatú fejegység tökéletesen megfelel!

Kenwood - Több lépéssel mindenki előtt!!!
automap-icon Vissza a cikk elejére Autóhifi


Mire érdemes odafigyelnünk ha járművünkben igényes, hosszú távon is örömet okozó autóhifi rendszert szeretnénk kiépíteni?

automap-icon Amit érdemes tudni az autóhifiről általában

automap-icon Hogyan válasszunk fejegységet?

automap-icon Hogyan válasszunk megfelelő erősítőt?

automap-icon Hogyan válasszunk hangszórót?

automap-icon Miért kell - azaz érdemes - mélysugárzót alkalmaznunk és mire ügyeljünk a kiválasztásakor?

automap-icon Kábelezés, beszerelés - mostohán kezelt téma, pedig igen sok múlhat rajta!


  automap-icon Amit érdemes tudni az autóhifiről általában

Egy szinte lehetetlennek tűnő vállakozás... -  vagy mégsem?

 

Otthonunkban a zenehallgatás helyszinéül kiválasztott szobában nekiállunk és az íratlan szabályoknak megfelelően elhelyezzük hangsugárzóinkat, a forrásként szolgáló eszközeinket, majd elfoglaljuk az ideális lehallgatási pozíciót... Álomszerű, nemde? És mi a helyzet az autónkkal? Nincsenek egyenes falak, nem tudjuk szabadon variálni a hangszórók helyét, sem elhelyezni az "ülőgarnitúrát", mi több a zenehallgatás egyes számú alapfeltételelét is rendkívül nehéz megvalósítani - a csendet!!!! Ráadásul a hanghullámok szempontjából igencsak eltérő tulajdonságú felületek és kárpitelemek váltogatják egymást körülöttünk kaotikus rendezetlenségben!!!

 

Lehetetlen küldetés  -  vagy óriási kihívás?

 

Nos, mi inkább az utóbbi állítással azonosulunk!

 

Termékeinket, mindenkori termékválasztékunkat igyekszünk olymódon összeválogatni, hogy segítségükkel minden helyzetnek és igénynek megfelelő megoldást tudjunk javasolni Önnek és valamennyi zenebarátnak. Az autós multimédia terén - már nemcsak autóhifiről kell beszélnünk, hiszen rohamosan terjed az igény a tökéletes vizuális megoldásokra is - mi a hangi és képi források terén a Kenwood kiváló minőségű, széleskörű kompatibilitással és opciós lehetőségekkel rendelkező fejegységeit részesítjük előnyben ajánlott rendszereink megoldásaiban. Köszönhetően annak, hogy ezek a fejegységek kiválóan alkalmasak arra, hogy alapot képezzenek teljes rendszerek kiépítéséhez, lehetőségünk van kiváló hangszóró és erősítőkomponenseket is ajánlani Önnek. Ebben a témában a Kicker világhírű termékeit hívjuk segítségül, melyek rendkívüli megbízhatóságukkal, kiváló hangminőségükkel és a minden igényszintet kielégítő termékválasztéknak köszönhetően kiválóan alkalmasak szinte bármilyen bonyolultságú rendszer kiépítésére. automap-iconVissza a cikk elejére

automap-icon Vissza az Autóhifi témakör elejére


  automap-icon Hogyan válasszunk fejegységet?

Minden a fejben dől el - nincs ez másként az autóhifi területén sem

 

Kulcsfontosságú a fejegységünk helyes megválasztása - főleg komolyabb - értsd több rendszerelelmből álló -, bonyolultabb hangrendszer kialakításakor.  Képességei ki- és bementei, ezek száma minősége rendkívüli mértékben befolyásolja a mögé kiépíthető rendszer felépítését, lehetőségeit.

 

Bemenetek - a források formátumainak kérdése

 

Napjainkban a hagyományos hanghordozó média - ha a zenéből indulunk ki - a CD-lemez, mellett számos egyéb fájltároló eszköz áll rendelkezésünkre, melyek többféle adatformátummal dolgozhatnak. Amennyiben a hagyományosnak mondható lemezes megoldás mellett, pl. olyan hordozó/tároló eszközökön vannak kedvenc anyagaink, melyek USB csatlakozóval rendelkeznek, ügyeljünk arra, hogy fejegységünk rendelkezzenek ilyen csatlakozási lehetőséggel. Sok esetben felmerül a kisméretű általában kis kapacitású, hordozható eszközök kompatibilitásának igénye, melyek az évtizedek óta jól ismert mini Jack dugóval felszerelkezve várják a kapcsolatot a külvilággal. Ha ilyen eszközt is alkalmazni szeretnénk autóhifi rendszerünk forrásaként, mindenképpen figyeljünk arra, hogy a kiválasztott készülékünk rendelkezzen AUX bemenettel. Ez a Kenwood készülékeknél, csakúgy mint az USB csatlakozás gyakran az előlapon kerül elhelyezésre, ami rendkívül megkönnyíti a csatlakoztatást.

 

Kimenetek - a rendszerbe építhetőség kérdése

 

Ma már szinte valamennyi gyártó fejegységei tartalmaznak beépített végerősítőt. Általában ezeknek a beépített végfokozatoknak a teljesítménye elegendő a bőven élvezhető hangerő eléréséhez, azonban erőteljes korlátokkal rendelkezik ez a megoldás. Először is az erősítő kivitele, tápellátása következményeként a teljesítmény nem egyenletes a teljes frekvenciatartományban, - mélysugárzók meghajtásáról ne is álmodjunk - másrészt a hangminőség sem olyan, mint amit egy külső erősítővel elérhetünk. Ahhoz, hogy külső erősítőt alkalmazzunk, ki kell a fejegységből nyernünk egy olyan szintű jelet, amelyre valamennyi külső erősítő számára a leginkább felhasználható. Nos, erre van kitalálva a fejegységeken az RCA-nak is nevezett kimenet. Ennek kivezetései a készülék hátulján kerülnek elhelyezésre és az otthoni hifi berendezésekkel azonos csatlakozóval vannak ellátva. Felépítendő rendszerünktől függ, hogy ebből a kimeneti jelforrásból hány párra (sztereó bal-jobb oldali jelek) van szükségünk.

RCA kimenet(ek) - nem mindegy, hogy hányan vannak!

Alapvető ugye hogyha egyáltalán külső erősítővel meghajtott hangszórórendszer kiépítésében gondolkodunk, hogy fejegységünk rendelkezzen legalább egy pár ilyen RCA kimenettel. Ennek segítségével már lehetőségünk nyílik külső erősítő korrekt jellel való ellátására. De mi van abban az esetben, ha például egy egyszerűbb rendszernél (négycsatonás erősítő hajtotta első és hátsó hangszórók) a fejegységünk fader - első-hátsó hangerőegyensúly - szabályozóját is szeretnénk használni. Nos ebben az esetben (is) ajánlott legalább 2 pár RCA kimenettel rendelkező fejegységet választani, sőt akkor is így van ez, ha az első szettünk mellett egy mélysugárzót is hajtunk pl. a négycsatornás erősítőnkről... Az igazán kompromisszummentes rendszerek esetében a 3 pár RCA kimenet a kívánatos főleg abban az esetben ha bonyolultabb - pl. aktív (erről majd később még beszélünk) - rendszerekben gondolkodunk. További fontos jellemzője az RCA kimeneteknek a jelszint mértéke. Ez napjainkban 1,8V - 5V között változik gyártótól és modelltől függően. A nagyobb jelszintű kimenetek általában kisebb torzítású jelet továbbítanak a végfokozatnak, illetve annak nem kell annyira strapálnia magát, hogy élvezhető, tisztán megszólaló hangerőt produkáljon. Vigyázat: Nem minden külső erősítő van felkészítve nagyobb jelszintű (4-5V) RCA jelek fogadására!

Nos, ha a fejegységünk kiválasztásánál a fentieket szem előtt tartjuk, akkor megálmodott rendszerünk kiépítése közben - ebből a szempontból - már nem érhet bennünket nagy meglepetés!
 

 

 automap-iconVissza a cikk elejére

automap-icon Vissza az Autóhifi témakör elejére


  automap-icon Hogyan válasszunk megfelelő erősítőt?


Hamarosan folytatjuk!!!   automap-iconVissza a cikk elejére

automap-icon Vissza az Autóhifi témakör elejére
Egy szinte lehetetlennek tűnő vállakozás... -  vagy mégsem?

Otthonunkban a zenehallgatás helyszinéül kiválasztott szobában nekiállunk és az íratlan szabályoknak megfelelően elhelyezzük hangsugárzóinkat, a forrásként szolgáló eszközeinket, majd elfoglaljuk az ideális lehallgatási pozíciót... Álomszerű, nemde? És mi a helyzet az autónkkal? Nincsenek egyenes falak, nem tudjuk szabadon variálni a hangszórók helyét, sem elhelyezni az "ülőgarnitúrát", mi több a zenehallgatás egyes számú alapfeltételelét is rendkívül nehéz megvalósítani - a csendet!!!! Ráadásul a hanghullámok szempontjából igencsak eltérő tulajdonságú felületek és kárpitelemek váltogatják egymást körülöttünk kaotikus rendezetlenségben!!!
Lehetetlen küldetés  -  vagy óriási kihívás?


Nos, mi inkább az utóbbi állítással azonosulunk!


Termékeinket, mindenkori termékválasztékunkat igyekszünk olymódon összeválogatni, hogy segítségükkel minden helyzetnek és igénynek megfelelő megoldást tudjunk javasolni Önnek és valamennyi zenebarátnak. Az autós multimédia terén - már nemcsak autóhifiről kell beszélnünk, hiszen rohamosan terjed az igény a tökéletes vizuális megoldásokra is - mi a hangi és képi források terén a Kenwood kiváló minőségű, széleskörű kompatibilitással és opciós lehetőségekkel rendelkező fejegységeit részesítjük előnyben ajánlott rendszereink megoldásaiban. Köszönhetően annak, hogy ezek a fejegységek kiválóan alkalmasak arra, hogy alapot képezzenek teljes rendszerek kiépítéséhez, lehetőségünk van kiváló hangszóró és erősítőkomponenseket is ajánlani Önnek. Ebben a témában a Kicker világhírű termékeit hívjuk segítségül, melyek rendkívüli megbízhatóságukkal, kiváló hangminőségükkel és a minden igényszintet kielégítő termékválasztéknak köszönhetően kiválóan alkalmasak szinte bármilyen bonyolultságú rendszer kiépítésére.


Alapvető megoldások

Tisztelt vásárlóink a legtöbbször az alábbi igényekkel fordulnak hozzánk és Partnereinkhez:

1. "Just hook it up!"  -  az 1. fokozat


A leggyakoribb alapprobléma mellyel szembesülünk a vásárlók irányából a gyárilag többnyire igencsak szegényes mélytartomány. Ennek megerősítése leggyakrabban egy megfelelően méretezett erősítő+mélysugárzó kombináció által történik. Ebben az esetben sokszor javasoljuk a fejegység cseréjét is, hiszen a gyári eszközök, olyan hiányosságokat mutatnak, melyek igencsak megnehezítik korrekt megoldások kialakítását. A leggyakoribb ilyen hiányosság az erősítős rendszer profi kialakításához elengedhetetlen RCA kimenet - azaz alacsony jelszintű, az erősítők számára legkedvezőbb jelsorozat - hiánya. Emiatt érdemes a fejegység cseréjén is gondolkodni egy ilyen jellegű továbblépésnél. Fejegység tekintetében a KDC-W3044A/G vagy USB kompatibilitás igénye esetén a KDC-W4044UA/UG modellek ajánlhatók, az erősítő+mélysugárzó kombináció tekintetében kisebb légterű autókban (pl. Suzuki Swift, Opel Corsa, VW Polo...) a Kicker DX 100.2 + Kicker VDS124, nagyobb belső terű autókban (pl. Ford Focus, Suzuki SX4, VW Golf...), a DX 300.2 + Kicker VC124 párosítás a nyerő!

just hook it up
2. "Take a ride!"  -  a 2. fokozat


A következő gyakran előforduló eset, amikor a mélytartomány mellett a gyárilag beépített, szerény képességű szélessávú hangszórókészleteket is cserére ítéljük. Ebben az esetben már érdemes nem csak a mélysugárzót, hanem az első ajtóba épített hangszóró szettet is erősítővel hajtani. Evvel a megoldással ismét egy határozott lépést tehetünk a minél jobb hangzás elérése érdekében. Fejegység tekintetében a KDC-W3044A/G vagy USB kompatibilitás igénye esetén a KDC-W4044UA/UG modellek ajánlhatók, ha Bluetooth kompatibilis is kérdés akkor a KDC-BT6144 ill. a KDC-BT6544U modellek javasolhatók. Az erősítő+mélysugárzó kombináció tekintetében kisebb légterű autókban (pl. Suzuki Swift, Opel Corsa, VW Polo...) a Kicker DX 200.4 + Kicker VDS124, nagyobb belső terű autókban (pl. Ford Focus, Suzuki SX4, VW Golf...), a DX 200.4 + Kicker VC124 párosítás a nyerő! A DX 200.4 erősítővel kiválóan alkalmas az együttműködésre első hangszórószettként a Kicker DS 650.2 készlete!

take a ride
Hamarosan bővítjük lehetőségeit!

 
Papír webáruház, Nyomtatótonerek, Irodatechnika, Minden ami iroda és papír Írószer pláza, Írószer webáruház, Nyomtatótonerek, Irodatechnika, Minden ami papír Jelenet Cukorfalat Kávézó Cukrászda Szigetszentmiklós Kelleibt Judit-Jelenet Kunmadaras motorsport Halászcsárda - Szap Trézs Kozmetika IceLine Jégszobrászat Kávébolt.net Ajándékbolt, festmények, kézműves termékek NaturalDental Danubia Asset Management Kada Hajszalon Kenwood, Kicker, autóhifi Lupo Lovas Club - apaj, lovarda, díjugratás, díjlovaglás, lovak bértartása, lovas oktatás Kenwood, Kicker, autóhifi hajhosszabbítás hajhosszabbítás